Diaklub Nová Paka

…aneb zaregistrovaný spolek diabetických dětí,
kraj Královéhradeký


Navigace:

  • O nás
  • Akce
  • Diatábory
  • Napsali o nás
  • Sponzoři
  • Kontakt

  • Sportem proti cukrovce

    Sportem proti cukrovce - titulní fotografie

    Víkendové akce "Sportem proti cukrovce" se zúčastnilo celkem 12 rodin z Královéhradeckého i Středočeského kraje.

    Celkový počet zúčastněných osob překročil čtyři desítky. Akce začala dopoledne a to ve sportovní hale,tělocvičně, ZŠ Husitská Nová Paka. Vedení školy dalo s konáním akce souhlas a tak si děti mohly vyzkoušet, jak vypadá klání ve florbale. Do branky se postavili tátové, o zápolení na hřišti se postaraly děti. Bez nadsázky lze říci, že jejich fyzické nasazení bylo obdivuhodné. Během zmíněného klání se rodiče děti bavili mezi sebou a to o "klání jiném": sdělovali si zkušenosti, jak se svými dětmi zvládají cukrovku během vyučování. Přestože se jednalo o rodiny z různých měst, všichni dospěli ke shodnému závěru : vše záleží na osobnosti učitele, do jaké míry dokáže být empatický vůči psychice žáka s diabetem. V ZŠ Husitská již takové zkušenosti mají a převládá ze strany rodičů pozitivní hodnocení vedení školy i jednotlivých učitelů.

    S ohledem na velmi pěkné slunečné počasí se účastníci akce odebrali pěšky do jídelny u Militkých, která se stala již tradiční zastávkou dětí z zaklubu. S ohledem na to, že po aplikaci inzulínu dítě musí do určitého času najíst, je plynulost výdeje stravy velmi důležitá. I tentokráte vystavili účastníci jmenovanému zařízení jedničku.Během 30 minut zůstaly po dětech jen prázdné talíře a ještě stačily snížit i zásoby jídla z domova, protože sportovní nasazení bylo opravdu vysoké.

    Po té se účastnici přesunuly auty do města Jičína, ke se jejich cílem stalo Aquacetrum. I tam byla spolupráce velmi dobrá. Dětem byly dána k dispozici dvě šatny. V bazénu samotném prověřily divokou vodu, bazén pro skoky do vody i sportovní dráhy. Není asi překvapením, že největší atrakcí zůstal pro děti tobogán. Děti sportovaly opět s nasazením a tak se nejednou směrem k ochozu, kde se soustředili rodiče ozvalo " Mám málo, co si mám vzít ?" Bylo myšleno nízkou glykémi, tedy hladinu cukru v krvi. O dozor dětí se kromě profesionálních plavčíků staraly i vybrané osoby z řad rodičů.

    Z plaveckého bazénu si to účastníci zamířily na Žižkovo náměstí, kde si mohly díky předešlému sportovnímu nasazení dopřát zmrzlinu i děti. Závěrečným sportovním výkonem, který účastníky čekal byl výstup na Valdickou bránu, Děti napočítaly 147 schodů. Odměnou za sportovní výkon byl nádherný výhled do kraje, neboť počasí skutečně přálo.

    Rozloučení bylo pro děti sice smutné, ale ne zase tak moc : všichni se totiž již těší na to, jak se všichni opět sejdou na tradičním letním diatáboře, který Diaklub Nová Paka pořádá v Českém ráji v měsíci červenci i letos.


    Fotografie z akce

    Sportem proti cukrovce: fotka č. 1Sportem proti cukrovce: fotka č. 2Sportem proti cukrovce: fotka č. 3Sportem proti cukrovce: fotka č. 4

    Výroční zpráva

    Náš diaklub v televizi!

    Ikona Flash Playeru

    Poslechněte si naši hymnu

    Hlavní sponzoři

    logo sponzora

    Partner

    diadeti.cz
    logo sponzora

    Naše banka

    komerční banka

    Za pomoc velmi děkujeme našim sponzorům:


     


    Web tvoří Honza Novotný
    © 2011 - Diaklub Nová Paka